Fent videos amb DomoAnimate

El recurs que analitzo avui és DomoAnimateuna eina interactiva molt interessant que hem trobat a l'apartat "CREA" del portal Edu365, i que et permet crear animacions a partir dels diferents sons i imatges que t'ofereix.


Concretament, està enfocada tant per a alumnes d'Educació Infantil, on considero que pot tenir una aplicació basada més en el visionat que en la creació, com per a nivells més avançats, però penso que seria més idònia per a l'etapa d'Educació Primària i als primers cursos de l'ESO, donat el seu potencial educatiu.

A més, a l'haver-lo tractat en profunditat, he pogut veure com afavoreix al desenvolupament de diverses competències i/o coneixements, com ara:
  • Establir una seqüenciació lògica per a una història (continuïtat)
  • Percepció de l'espai i el temps
  • Treball en equip, si es realitza en parelles o grups
  • Creativitat al no haver-hi limitacions
  • Competència digital (utilitza diversos suports digitals)
  • Competència lingüística, ja que permet editar textos
Així mateix, si ens centrem en els avantatges que podria tenir el suport esmentat, penso que es troben encapçalats pel fet que és una eina molt atractiva visualment per als més petits, a la vegada que esdevé un recurs molt divertit i molt senzill d'utilitzar. A més, és molt complet (permet treballar amb imatges, vódeos, animacions, texts i sons), és molt personalitzable i permet compartir el teu projecte amb els altres.

Respecte als inconvenients, destacaria que només està disponible en anglès, que l'edició de les animacions és limitada (no pots incloure els teus sons o imatges) i que es requereix del suport del professor en etapes primerenques, donat que el tutorial també està en anglès i resultaria massa complex per als alumnes.

Llavors, com a conclusió establiria que conté un gran potencial educatiu, donat el foment d'aspectes com la creativitat dels més petits a la vegada que desenvolupen la seva competència digital, i per tant podria ser idoni per realitzar projectes en parelles o grups petits.

A més, considero que el seu ús esdevé especialment interessant quan es tracta de treballar temàtiques concretes, com Halloween o el Nadal, ja que els alumnes podrien desenvolupar projectes molt originals i divertits sobre aquests temes amb el recurs en qüestió. Pel que fa al seu ús, el definiria com un sistema interactiu en general, però podent arribar a ser transformador si el professor ho enfoca de la manera adient.

Pd. Podeu trobar la meva petita creació de mostra en aquest enllaç.

No hay comentarios:

Publicar un comentario